06-05-2024

BQU-nun professoru Ç.Qaraşarlının məqaləsi “Vestnik “ elmi-praktiki jurnalında çap olunub

Bakı Qızlar Universitetinin “ Xarici dil” kafedrasının müdiri, professor Çingiz Qaraşarlının  “Etrusk mətnlərinin qədim türk dillərinin işığında təsviri “ adlı elmi məqaləsi M.Akmulla adına Başqırd Dövlət Pedaqoji Universitetinin elmi -praktik jurnalında  çap olunub.
 Məqalədə etrusk mətnlərinin əsasən qədim türkcə olması məntiqli linqvistik dəlillərllə sübut olunmasından söz açılıb. Həmçinin məqalədə qeyd olunub ki, Aralıq dənizi hövzəsinin erkən sakinləri pelasq, trak və troyalıların bir sıra Avropa qaynaqlarında iskit, türk, as və digər adlar altında təqdim olunmaları, onların qədim türk şəxs adlarını daşımaları, etrusk yazılarının qədim türkcə anlaşılması Avropada türk sivilizasiyasının çox qədim çağlardan mövcud olmasından xəbər verir.

Məqaləyə keçid:  https://bspu.ru/files/182743